2011-08-23 13:39:58• hírek • Szatmár.ro

Szász Piroska váltja Kónya Lászlót

Amint arról portálunk is beszámolt, Kónya László Szatmár megyei főtanfelügyelő helyettes ősztől nyugdíjba vonul. A helyére Szász Piroska iskolaigazgatót javasolták a tanügyi szakemberek.

2000 óta, azaz tizenegy éve tölti be a Szatmár megyei fõtanfelügyelő-helyettesi tisztséget Kónya László. Az elismert szakember azonban szeptember elsejétől nyugdíjba vonul, ezért a helyére már hetek óta keresik a lehető legmegfelelőbb személyt.

Amint azt Csehi Árpád Szabolcs Szatmár megyei tanácselnöktől megtudtuk, három tanácskozást is szerveztek a közelmúltban a pedagógus szövetséggel valamint a magyar tannyelvű elméleti líceumok vezetőivel, hogy közösen keressék meg azt a szakembert, aki megfelelne a tisztség betöltésére.

A tanügyieknek sikerült is közös megállapodással megegyezniük: Szász Piroskát, a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola jelenlegi igazgatónőjét javasolták a poszt betöltésére.

A javaslatról és a kinevezésről azonban a végső döntést az OktatásiMinisztérium hozza meg, a hivatalos kinevezésre pedig az elkövetkező napokban sor kerül.

Szász Piroska szatmárnémeti születésű, a Kölcsey Ferenc Elméleti Líceumban érettségizett 1977-ben, majd a Babes-Bolyai Tudományegyetem Fizika-szakán szerzett diplomát, majd fizikatanárként kezdett dolgozni Szatmárnémetiben. 1997 és 2001 között az Avram Iancu Általános Iskola aligazgatója volt, 2009 óta pedig a Szatmárnémeti Pedagógusok Házának az igazgatója. 2010-ben nevezték ki a 10.-es Számú Általános Iskola igazgatójává.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: